Publikavimo data: 2024-02-03
Lašišos kepsnys su sūriu receptas
Lašišos kepsnys - patiekalas tikriems gurmanams. Nepaisant recepto originalumo, raudonosios žuvies paruošimas yra gana paprastas. Pagrindinis ingredientas - lašiša yra gana brangi, tačiau ją visada galima pakeisti ekonomiškesniu variantu. Pavyzdžiui, tiks rausvosios lašišos filė. Po sūriu kepta raudonoji žuvis patenkins net išrankaus valgytojo poreikius.
Žingsnis 1
Patikrinkite visus reikiamus ingredientus ir darbinį paviršių. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ⁰C. Jei reikia, pašalinkite iš lašišos žvynus ir kaulus. Į lėkštę suberkite druską ir pipirus ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Žuvį nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 3
Lašišos kepsnį įtrinkite maltų juodųjų pipirų ir druskos mišiniu.
Žingsnis 4
Sudėkite kepsnį į kepimo indą, uždenkite sūriu ir rozmarino šakele. Tada pašaukite kepsnį į 200 ⁰C temperatūros orkaitę 20 minučių.
Žingsnis 5
Kai kepsnys įgauna ryškiai rausvą spalvą, jis yra paruoštas ir gali būti išimtas iš orkaitės bei patiekiamas.
Žingsnis 6
Paruoštą kepsnį papuoškite citrinos skiltele ir rozmarino šakele, o kad būtų dar aromatingesnis, lašišą apšlakstykite citrinos sultimis.
Kategorijos