Korėjiečių virtuvė garsėja ryškiu, aštriu skoniu. Taip yra todėl, kad vienas mėgstamiausių korėjiečių ingredientų yra raudonieji aštrieji pipirai. Ir tai ne veltui. Juk šalis įsikūrusi atogrąžų klimato zonoje. O norėdami sunaikinti kenksmingas bakterijas ir prailginti produkto galiojimo laiką, korėjiečiai beveik visur deda raudonųjų pipirų. Siūlome jums pasigaminti lašišos ghi - populiarų korėjiečių patiekalą. Jo išskirtinumas - sezamų aliejus, kuris suteikia jam unikalų skonį.
Žingsnis 1
Žuvies mėsą pašalinkite nuo odos. Filė supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Sudėkite žuvį į plokščią plačią formą vienu sluoksniu, pabarstykite druska ir apšlakstykite actu. Uždenkite žuvį maistine plėvele ir palikite marinuotis 1 valandą.
Žingsnis 3
Tuo tarpu svogūnus supjaustykite plonomis plunksnelėmis.
Žingsnis 4
Sutarkuokite morkas šiaudeliais specialia tarka.
Žingsnis 5
Česnaką supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 6
Žaliuosius svogūnus supjaustykite nedideliais žiedais.
Žingsnis 7
Morkas sudėkite į nedidelį dubenėlį, pabarstykite cukrumi ir išminkykite rankomis. Leiskite morkoms išsiskirti sultyse apie 10-15 minučių.
Žingsnis 8
Keptuvėje įkaitinkite sezamų aliejų. Kepkite svogūnus ant vidutinės ugnies 5-7 minutes, kol suminkštės ir taps permatomi. Sudėkite česnakus, išmaišykite ir kepkite dar 2 minutes.
Žingsnis 9
Į keptuvę supilkite sojų padažą, suberkite kalendras ir maltus raudonuosius pipirus. Gerai išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 10
Iš žuvies nusausinkite acto perteklių. Ant viršaus sudėkite keptus svogūnus, česnakus ir morkas. Apšlakstykite likusiu sezamų aliejumi ir prieskoniais bei pabarstykite žaliaisiais svogūnais. Uždenkite ghee plėvele ir įdėkite į šaldytuvą nakčiai.
Žingsnis 11
Patiekite ghi papuoštą baltųjų sezamų sėklomis. Gero apetito!