Lašišų ghi su sezamų aliejumi pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Lašišų ghi su sezamų aliejumi

Korėjiečių virtuvė garsėja ryškiu, aštriu skoniu. Taip yra todėl, kad vienas mėgstamiausių korėjiečių ingredientų yra raudonieji aštrieji pipirai. Ir tai ne veltui. Juk šalis įsikūrusi atogrąžų klimato zonoje. O norėdami sunaikinti kenksmingas bakterijas ir prailginti produkto galiojimo laiką, korėjiečiai beveik visur deda raudonųjų pipirų. Siūlome jums pasigaminti lašišos ghi - populiarų korėjiečių patiekalą. Jo išskirtinumas - sezamų aliejus, kuris suteikia jam unikalų skonį.
Gaminimo laikas
780 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
146 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
3 g

Ingredientai (13)

Porcijos
4
500.00 g
1.00 vnt.
1.00 vnt.
2.00 skiltelė
2.00 st. š.
pagal skonį
2.00 st. š.
1.00 st. š.
1.00 st. š.
1.00 a.š.
pagal skonį
pagal skonį
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 4/5
Reitingas: 3.88/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Lašišų ghi su sezamų aliejumi Žingsnis 1
Žuvies mėsą pašalinkite nuo odos. Filė supjaustykite plonais griežinėliais.

Žingsnis 2

Lašišų ghi su sezamų aliejumi Žingsnis 2
Sudėkite žuvį į plokščią plačią formą vienu sluoksniu, pabarstykite druska ir apšlakstykite actu. Uždenkite žuvį maistine plėvele ir palikite marinuotis 1 valandą.

Žingsnis 3

Lašišų ghi su sezamų aliejumi Žingsnis 3
Tuo tarpu svogūnus supjaustykite plonomis plunksnelėmis.

Žingsnis 4

Lašišų ghi su sezamų aliejumi Žingsnis 4
Sutarkuokite morkas šiaudeliais specialia tarka.

Žingsnis 5

Lašišų ghi su sezamų aliejumi Žingsnis 5
Česnaką supjaustykite plonais griežinėliais.

Žingsnis 6

Lašišų ghi su sezamų aliejumi Žingsnis 6
Žaliuosius svogūnus supjaustykite nedideliais žiedais.

Žingsnis 7

Lašišų ghi su sezamų aliejumi Žingsnis 7
Morkas sudėkite į nedidelį dubenėlį, pabarstykite cukrumi ir išminkykite rankomis. Leiskite morkoms išsiskirti sultyse apie 10-15 minučių.

Žingsnis 8

Lašišų ghi su sezamų aliejumi Žingsnis 8
Keptuvėje įkaitinkite sezamų aliejų. Kepkite svogūnus ant vidutinės ugnies 5-7 minutes, kol suminkštės ir taps permatomi. Sudėkite česnakus, išmaišykite ir kepkite dar 2 minutes.

Žingsnis 9

Lašišų ghi su sezamų aliejumi Žingsnis 9
Į keptuvę supilkite sojų padažą, suberkite kalendras ir maltus raudonuosius pipirus. Gerai išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

Žingsnis 10

Lašišų ghi su sezamų aliejumi Žingsnis 10
Iš žuvies nusausinkite acto perteklių. Ant viršaus sudėkite keptus svogūnus, česnakus ir morkas. Apšlakstykite likusiu sezamų aliejumi ir prieskoniais bei pabarstykite žaliaisiais svogūnais. Uždenkite ghee plėvele ir įdėkite į šaldytuvą nakčiai.

Žingsnis 11

Lašišų ghi su sezamų aliejumi Žingsnis 11
Patiekite ghi papuoštą baltųjų sezamų sėklomis. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos

Antrieji patiekalaiAntrieji patiekalai