Publikavimo data: 2025-08-17
Lengva ir švelnaus skonio daržovių, sūrio ir špinatų sriuba
Pateikta sriuba yra viena iš pavasarinių barščių atmainų, į kurią dedama daug šviežių žolelių, o malonaus rūgštumo suteikia rūgštynės arba, kaip šiame variante, špinatai. Tokia sriuba labai gerai dera su pieno produktais, kaip šiuo atveju su sūriu, ir kiaušiniais. Norėčiau priminti apie špinatų naudingumą - šie žali lapai labai garsėja tuo, kad turi 10 rūšių vitaminų, visą rinkinį mineralinių medžiagų. Špinatų sriuba tinka ir vaikams, ir suaugusiesiems.
Žingsnis 1
Supjaustykite daržoves - svogūnus, morkas ir bulves. Visas žoleles susmulkinkite peiliu. Sūrį ir kietai virtus kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Pirmiausia į verdantį vandenį sudėkite bulves ir daržoves. Virkite 20 minučių, tada sudėkite žoleles ir virkite dar 5 minutes. Į sriubą įdėkite sūrį ir sviestą. Užvirinkite ir išjunkite kaitlentę. Palikite sriubą 10-15 minučių, kad pritrauktų.
Kategorijos