Lengva ir švelnaus skonio daržovių, sūrio ir špinatų sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Lengva ir švelnaus skonio daržovių, sūrio ir špinatų sriuba

Pateikta sriuba yra viena iš pavasarinių barščių atmainų, į kurią dedama daug šviežių žolelių, o malonaus rūgštumo suteikia rūgštynės arba, kaip šiame variante, špinatai. Tokia sriuba labai gerai dera su pieno produktais, kaip šiuo atveju su sūriu, ir kiaušiniais. Norėčiau priminti apie špinatų naudingumą - šie žali lapai labai garsėja tuo, kad turi 10 rūšių vitaminų, visą rinkinį mineralinių medžiagų. Špinatų sriuba tinka ir vaikams, ir suaugusiesiems.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
35 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (14 bal.)

Žingsnis 1

Lengva ir švelnaus skonio daržovių, sūrio ir špinatų sriuba Žingsnis 1
Supjaustykite daržoves - svogūnus, morkas ir bulves. Visas žoleles susmulkinkite peiliu. Sūrį ir kietai virtus kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais.

Žingsnis 2

Lengva ir švelnaus skonio daržovių, sūrio ir špinatų sriuba Žingsnis 2
Pirmiausia į verdantį vandenį sudėkite bulves ir daržoves. Virkite 20 minučių, tada sudėkite žoleles ir virkite dar 5 minutes. Į sriubą įdėkite sūrį ir sviestą. Užvirinkite ir išjunkite kaitlentę. Palikite sriubą 10-15 minučių, kad pritrauktų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, daržovių sriubos, sriubos, paprastos, mažai kalorijų, per 30 minučių, pietūs, pomidorų sezonas, saldžiųjų pipirų sezonas, be įprastų alergenų, receptų knyga, pomidorų sriubos, pomidorų pastos sriubos

Kategorijos