Publikavimo data: 2024-06-23
Lengva skumbrė su baklažanais
Kai parduotuvėje renkamės žuvį, norime, kad ji būtų ne tik maistinga, bet ir sveika. O kai ją valgome, norime pajusti ne tik skonį, bet ir naudą. Skumbrė pasižymi visomis šiomis savybėmis. Ši žuvis oficialiai pripažinta viena geriausių. Yra daugiau kaip 50 skumbrių rūšių. Pati skaniausia ir sveikiausia yra atlantinė. Būtent tokia skumbrė parduodama mūsų parduotuvėse. Jos kaina yra gana maža. Todėl ši naudinga žuvis yra dažnas svečias mūsų virtuvėje.
Žingsnis 1
Žuvies filė: nupjaukite galvą, perpjaukite žuvį išilgai pilvo, išimkite vidų ir kaulus. Odą palikite. Baklažanus supjaustykite maždaug 1 cm storio apskritimais, o svogūnus - žiedais. Baklažanus pjaustykite paskutinius, kad jie nepatamsėtų.
Žingsnis 2
Atskirose keptuvėse apkepkite svogūnus ir baklažanus iki auksinės spalvos. Pomidorus supjaustykite 0,5-0,7 cm pločio apskritimais, sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir patepkite augaliniu aliejumi. Sudėkite žuvį. Žuvį pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite. Ant žuvies sluoksniuokite baklažanus ir svogūnus.
Žingsnis 4
Toliau atsargiai išdėliokite pomidorų griežinėlius kitu sluoksniu. Pomidorus pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite 190 °C įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių.
Kategorijos