Publikavimo data: 2025-08-18
Lengva sriuba su malta mėsa
Ši lengva, neriebi sriuba puikiai tinka besilaikantiems dietos. Šia sriuba taip pat galima maitinti net vaikus nuo vienerių metų.
Žingsnis 1
Į puodą įpilkite vandens ir išvirkite faršą. Aš naudoju 3 litrų talpos puodą. Nugriebkite putas ir išimkite maltą mėsą ant pjaustymo lentelės, palikite sultinį virti. Kadangi turėjau vieną didelį gabalą maltos mėsos, ją reikia supjaustyti mažesniais gabalėliais. Supjaustytus gabalėlius sudėkite atgal į puodą.
Žingsnis 2
Tada Pekino kopūstus supjaustykite nedideliais gabalėliais. Aš naudoju būtent šį kopūstą, nes jis yra minkštesnis. Jį sudedu į puodą su malta mėsa.
Žingsnis 3
Paimkite 2 vidutinio dydžio bulves, nulupkite jas, supjaustykite ir taip pat nusiųskite į puodą.
Žingsnis 4
Sutarkuokite vidutinio dydžio morkas stambia tarka ir suberkite į sriubą.
Žingsnis 5
Įdedu vieną nedidelį svogūną, nes nemėgstu, kad svogūnai plaukiotų sriuboje, kai ji paruošta, jį išimam, ir jis gerai užverda. Pagal skonį pasūdome ir paliekame virti. Užvirus sriubą palieku virti ant vidutinės ugnies 25 minutes. Nepamirškite periodiškai pamaišyti
Žingsnis 6
Kol sriuba verda, nuplaukite ir susmulkinkite žaliuosius svogūnus.
Žingsnis 7
Po 25 minučių išimkite svogūnus iš sriubos.
Žingsnis 8
Vietoj svogūnų sudėkite žaliuosius svogūnus ir virkite dar porą minučių.
Žingsnis 9
Sriuba paruošta!
Kategorijos