Publikavimo data: 2024-10-21
Lengvas hodgepodge receptas
Soljanka - tai rusų virtuvės patiekalas. Šį patiekalą sudaro mėsos sultinys, kuriame ilgai verdama mėsa su kaulais. Tuomet į sultinį dedama įvairių mėsos gaminių: rūkytų dešrų, krūtinkaulio. O pikantiškumo sultiniui suteikia aštrūs pipirai ir marinuoti agurkai. Šio tipo pirmojo patiekalo negalima su niekuo supainioti. Graži išvaizda, malonus aromatas ir pikantiškas skonis pradžiugins visus šeimos narius.
Žingsnis 1
Iš pradžių jautienos krūtininę apskrudinkite, kad mėsa būtų minkštesnė. Įmeskite ją į verdantį sultinį. Tada sudėkite rūkytus kiaulienos šonkauliukus. Užvirinkite sultinį, tada nugriebkite putas arba perkoškite. Į puodą įmeskite lauro lapą ir pipirus. Virkite mėsą ant silpnos ugnies apie 1,5 valandos, kol mėsa taps minkšta.
Žingsnis 2
Supjaustykite svogūną griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų ir įdėkite šiek tiek sviesto. Kepkite svogūną su smulkintu česnaku, kol taps skaidrus. Sudėkite pomidorų pastą ir kepkite apie 2 minutes.
Žingsnis 3
Rūkytą dešrą supjaustykite griežinėliais, o medžioklinę dešrą - apskritimais. Rūkytą dešrą apkepkite ant sausos keptuvės. Nulupkite marinuotų agurkų odelę ir supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 4
Išvirusią ir iškepusią mėsą išimkite iš puodo su sultiniu, atskirkite mėsą nuo kaulo ir susmulkinkite. Tada sudėkite visus ingredientus į puodą. Gerai išmaišykite, virkite apie 15 minučių. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Kategorijos