Publikavimo data: 2024-06-09
Lengvos salotos su brynza
Nuo tada, kai romėnai pirmą kartą paruošė ir patiekė salotas, praėjo tūkstantmečiai. Šiuolaikinės virtuvės nebeįsivaizduojame be šio nuostabaus patiekalo. Jis tvirtai įsitvirtino visose pasaulio virtuvėse. Didžiulį salotų populiarumą nesunku paaiškinti: iš paprasčiausių ingredientų gaminami nepaprastai skanūs ir įvairūs patiekalai. Mūsų lengvų salotų receptas skirtas šiuolaikinėms namų šeimininkėms, kurios rūpinasi savo namiškių mityba.
Žingsnis 1
Paruoštą papriką supjaustykite nedidelėmis, ne storesnėmis kaip pusės centimetro griežinėliais. Pomidorus supjaustykite griežinėliais. Ananasus supjaustykite tokio pat storio šiaudeliais kaip ir papriką. Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais. Sūrį supjaustykite vidutinio dydžio (iki 2 cm) kubeliais.
Žingsnis 2
Atidarykite alyvuogių be sėklų skardinę ir išpilkite skystį. Visus paruoštus ingredientus sudėkite į dubenį. Pagardinkite druska ir pipirais. Perpjaukite citriną, išspauskite iš jos sultis ir supilkite į salotas. Citrinos sulčių kiekis priklauso nuo jūsų noro ir skonio. Salotas apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir išmaišykite.
Kategorijos