Publikavimo data: 2024-06-09
Lengvos salotos su fettax
Iš fetaksos galima paruošti daug skanių ir sveikų patiekalų, o šiuolaikinę Europos virtuvę jau sunku įsivaizduoti be šio sūrio. Šis brinzos giminaitis yra vientisos, lengvos ir švelnios konsistencijos. Jis puikiai dera su daugeliu produktų: žalumynais, daržovėmis, žuvimi. Dėl jo kaimynystės su fetaksu iš pačių įprastiausių ingredientų galima pagaminti nepaprastai skanių ir įvairių salotų.
Žingsnis 1
Paruoštas paprikas supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Pomidorus supjaustykite griežinėliais, kiekvieną jų padalydami per pusę. Agurkus supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Svogūnus supjaustykite plonais žiedais. Feteksą supjaustykite vidutinio dydžio (iki 2 cm) kubeliais. Alyvuoges supjaustykite plonais žiedais.
Žingsnis 2
Visus paruoštus ingredientus sudėkite į pakankamai didelį dubenį, kad būtų galima gerai išmaišyti, ir užpilkite salotas. Pabarstykite "Itališkų žolelių" prieskoniais. Perpjaukite paruoštą citriną per pusę, išspauskite iš vienos pusės sultis ir jomis pagardinkite salotas. Įpilkite alyvuogių aliejaus ir išmaišykite.
Kategorijos