Publikavimo data: 2025-08-17
Lengvos vištienos salotos su graikiniais riešutais ir vynuogėmis
Lengvos, skanios ir sočios vištienos salotos su graikiniais riešutais traukia savo neįprasta išvaizda, nes ant viršaus papuoštos vynuogių uogomis. Toks apetitą žadinantis patiekalas taps pagrindine šventinio stalo puošmena.
Žingsnis 1
Vištienos filė nuplaukite, sudėkite į puodą ir 25 minutes virkite pasūdytame vandenyje. Išvirtą mėsą ir virtus kiaušinius supjaustykite nedideliais gabalėliais. Paskrudintus graikinius riešutus susmulkinkite peiliu arba sukapokite kočėlu. Vynuoges perpjaukite į dvi dalis ir pašalinkite kauliukus. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 2
Toliau formuokite salotas. Sudėkite filė į salotinę arba serviravimo stiklines, ant viršaus užtepkite majonezo arba užtepkite jo tinkleliu. Kitus sluoksnius sudarys smulkinti kiaušiniai, tada graikiniai riešutai ir majonezas. Pabarstykite tarkuotu sūriu ir išdėliokite vynuogių uogų puseles taip, kad padengtų visą salotų paviršių. Dėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Kategorijos