Publikavimo data: 2024-06-22
Lentiniai kopūstai su soromis
Iki XX a. beveik visi patiekalai buvo gaminami orkaitėje. Ypač garsios buvo sriubos puoduose! Kapustniakas yra tradicinis visų rytų slavų virtuvės patiekalas. Jis ypač mėgstamas Poltavoje, Ukrainoje. Dažniausiai jis gaminamas su raugintais kopūstais, bet jei jų neturite, tiks ir švieži kopūstai! Kopūstų sriubos sultinio pagrindas yra daržovės: pomidorai, svogūnai ir morkos! Į sriubą įmaišykite sorų ir pomidorų pastos. Sriuba tinka vegetarams. Daržovių sultinys be mėsos gaunasi labai skanus!
Žingsnis 1
Virkite pomidorus puode, kol suminkštės. Tada atvėsinkite šaltame vandenyje ir pašalinkite odelę. Pomidorų minkštimą supjaustykite griežinėliais ant pjaustymo lentelės.
Žingsnis 2
Susmulkinkite kopūstus ant pjaustymo lentos. Morką ir svogūną supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 3
Didelę keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi ir ant dugno sudėkite smulkintus kopūstus. Sudėkite morkų šiaudelius ir svogūnus. Keptuvėje ingredientus gerai išmaišykite ir kepkite, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 4
Sudėkite soras į didelį puodą, užpilkite vandeniu ir pradėkite virti. Į sultinį įdėkite lauro lapą. Po 10 minučių į puodą su sultiniu sudėkite keptas daržoves ir pomidorų pastą. Jei reikia, įpilkite daugiau verdančio vandens. Pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Sriubą gerai išmaišykite ir virkite dar 5 minutes. Kopūstų sriubą supilkite į gilią lėkštę ir patiekite. Paruošta!
Kategorijos