Publikavimo data: 2024-04-06
Lęšių sriuba
Pasninko lęšių sriuba - skanus ir sotus valgis, kuriam verta skirti ypatingą dėmesį, nes jis pirmą kartą paminėtas Senajame Testamente. Pasak Šventojo Rašto, Ezavas už dubenėlį "raudonos" sriubos atidavė savo jaunesniajam broliui Jokūbui pirmagimystės teisę, t. y. iš tikrųjų atsisakė visų savo privilegijų. Taip lęšių sriuba per amžius išgarsėjo ir tapo kūniškosios pergalės prieš dvasinę simboliu. Šis receptas padės tiems, kurie pasninkauja arba atsisakė gyvulinės kilmės produktų.
Žingsnis 1
Išvirkite lęšius. Sudėkite lęšius į puodą. Užpilkite šaltu vandeniu ir užvirkite. Virkite 20 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite mišrainę. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite augalinio aliejaus. Sudėkite svogūną ir kepkite, kol taps auksinis. Tada sudėkite morkas ir salierus. Maišydami kepkite ant vidutinės ugnies 5 minutes.
Žingsnis 3
Apkepkite bulves. Kitą keptuvę statykite ant vidutinės ugnies. Supilkite augalinį aliejų, sudėkite bulves ir lengvai apkepkite.
Žingsnis 4
Išvirkite sriubą. Į puodą su lęšiais sudėkite pakepintus svogūnus, morkas, salierus ir bulves. Taip pat sudėkite džiovintą česnaką, sojų padažą ir citrinos sultis. Pagardinkite druska, pipirais ir išmaišykite. Virkite ant silpnos ugnies 20-30 minučių.
Kategorijos