Publikavimo data: 2025-08-18
Lęšių sriuba su mėtomis
Lęšių sriuba Turkijoje vadinama merdzimek-corbasi. Be jos neapsieina nė vieni pietūs, o kartais ji patiekiama net pusryčiams. Pagrindiniai ingredientai yra du - lęšiai ir pipirai, ir yra daugybė variantų. Į sriubą dažnai dedama svogūnų ir morkų, bulvių arba pomidorų pastos, česnakų arba džiovintų mėtų. Skonis sušvelninamas pienu arba grietinėle. Šviežių mėtų šakelė ir citrinos sultys paprastą tyrės sriubą gali paversti restorano patiekalu.
Žingsnis 1
Pasirūpinkite lęšiais. Nuplautus lęšius sudėkite į puodą ir užpilkite litru vandens. Užvirinkite, nuimkite putas, sumažinkite ugnį iki vidutinės, įpilkite stiklinę vandens. Virkite 30 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite daržovių mišrainę. Plačioje plokščioje keptuvėje sumaišykite saulėgrąžų aliejų ir sviestą, įkaitinkite. Sudėkite smulkintą svogūną, kepkite 2-3 minutes. Sudėkite tarkuotas morkas, nuolat maišydami kepkite apie 2-3 min. Įmaišykite miltus. Kepkite 1,5-2 minutes nuolat maišydami.
Žingsnis 3
Užvirinkite sriubą. Į puodą sudėkite daržovių apkepą ir išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais ir nukelkite nuo viryklės. Supilkite grietinėlę ir sutrinkite trintuvu.
Kategorijos