Žingsnis 1
Išvirkite sultinį. Į puodą sudėkite galvą, uodegą ir nugarkaulį, juoduosius ir kvapiuosius pipirus, lauro lapą, 1 svogūną, morką, druską. Supilkite šaltą vandenį, kad jis apsemtų puodo turinį, pastatykite ant didelės ugnies. Užvirus nugriebkite putas, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite apie 1 valandą.
Žingsnis 2
Paruoškite filė tirpalą. Į atskirą puodą supilkite vandenį, ištirpinkite jame druską ir cukrų, sudėkite lašišos filė gabalėlius.
Žingsnis 3
Paruoškite daržoves. Gilioje keptuvėje storu dugnu 3-5 min. pakepinkite svogūnus sviesto ir augalinio aliejaus mišinyje, nepamirškite pamaišyti. Tada sudėkite bulves, šiek tiek pakaitinkite, apie 2-3 minutes. Išmaišykite.
Žingsnis 4
Paruoškite kremo pagrindą. Į miltus įpilkite nedidelį kiekį šaltos grietinėlės ir išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite likusią grietinėlę ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Paruoškite žuvies filė. Išimkite lašišos filė iš keptuvės, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite maždaug 3-3,5 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 6
Sudėkite pagrindus ir baigkite virti sriubą. Sultinį perkoškite per sietelį ir supilkite į puodą su daržovėmis. Virkite, kol bulvės išvirs, apie 10-15 minučių. Tada sudėkite žuvies filė, virkite apie 1 minutę neleisdami sriubai užvirti. Tada supilkite grietinėlę, išmaišykite, kaitinkite 1-2 minutes, uždenkite ir nukelkite nuo ugnies. Palikite 10-15 minučių, kad pritrauktų.