Publikavimo data: 2024-06-12
Lydekų sriuba
Ucha yra tradicinis rusiškas žuvies patiekalas. Jo istorija siekia daugelį šimtmečių. Pagal skonį ir išvaizdą uha paprasčiausiai priskiriama sriubai. Tačiau rusų virtuvės žinovai ir ekspertai nedviprasmiškai pasakys, kad uha visai nėra sriuba. Yra kelios pagrindinės sriubos gaminimo taisyklės: sriubai tinka ne bet kokia žuvis, o tik ta, kuri yra "lipni"; žuvis dedama į daržovių sultinį ir verdama ne ilgiau kaip 20 minučių. Siūlome jums gardžios ir paprastos lydekų sriubos receptą.
Žingsnis 1
Supjaustykite lydekas ir bulves mažais gabalėliais. Raudonąjį svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o morkas - pusiau apvaliais griežinėliais.
Žingsnis 2
Kai vanduo puode užvirs, sudėkite bulves. Įberkite pipirų žirnelius, lauro lapą ir žiupsnelį druskos. Bulves virkite ant silpnos ugnies, periodiškai nugriebdami nuo sultinio paviršiaus putas.
Žingsnis 3
Kai bulvės bus pusiau išvirtos, į puodą suberkite lydekų filė, morkas ir svogūnus. Išmaišykite. Sriubą virkite apie 15-20 minučių, kol visi ingredientai bus paruošti. Nepamirškite nuo paviršiaus periodiškai nuimti putų.
Žingsnis 4
Kai sriuba bus beveik paruošta, pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Jei norite, į sriubą galite įpilti šiek tiek sauso žuvies sultinio.
Žingsnis 5
Lydekų sriuba paruošta. Patiekite patiekalą apibarstytą šviežiomis smulkintomis žolelėmis. Gero apetito!
Kategorijos