Publikavimo data: 2024-06-23
Marinuota skumbrė su raudonuoju svogūnu
Tamsi žuvies nugara susilieja su jūros vandens spalva ir yra nematoma paukščiams iš viršaus. Iš apačios jos pilvas yra mėlyno atspalvio, o plėšrioms žuvims jis atrodo kaip dangaus juosta. Rusijoje atlantinė skumbrė dažniausiai sutinkama parduotuvių lentynose. Skumbrę galima ruošti bet kokiu būdu. Jei šiek tiek pasistengsite, galite paruošti marinuotą skumbrę su raudonaisiais svogūnais.
Žingsnis 1
Paruoštas morkas sutarkuokite stambia tarka arba supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Nuluptą raudonąjį svogūną ir citriną supjaustykite žiedais. Iš citrinos pašalinkite kauliukus.
Žingsnis 3
Paimkite didelę skumbrę, išvalykite jos vidurius, nupjaukite pelekus, nuplaukite. Atskirkite žuvį nuo stuburo ir pašalinkite smulkius kaulus, nuimkite odą. Atsargiai supjaustykite žuvies filė porcijomis.
Žingsnis 4
Į stiklinį litrinį indą sluoksniais sudėkite citriną, žuvį, morkas, lauro lapą ir svogūną. Ir taip keliais sluoksniais. Kiekvieną žuvies sluoksnį pabarstykite druska ir pipirų grūdeliais. Uždenkite stiklainį dangteliu ir padėkite į šaldytuvą 2 dienoms marinuotis. Nepamirškite 2 kartus per dieną stiklainį apversti, kad ištekėtų sultys.
Kategorijos