Marrokietiško stiliaus tuno kepsnys. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Marrokietiško stiliaus tuno kepsnys.

Tunas yra dietinis produktas, turintis daug vitaminų, aminorūgščių ir antioksidantų. Rinkdamiesi filė kepsniui, įsitikinkite, kad žuvis yra šviežia. Mėsa turi būti tvirta ir tanki, ryškiai violetinės arba tamsiai raudonos spalvos. Geriau atsisakyti pirkti filė, kurios mėsa prie kaulų yra pakitusios spalvos arba kurios mėsa yra rusvo atspalvio. Tuno filė nereikia plauti, užtenka nušluostyti popieriniu rankšluosčiu. Tokios mėsos galiojimo laikas trumpas, pageidautina žuvį paruošti ir suvartoti pirkimo dieną.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
217 kcal.
Baltymai
18 g
Riebalai
15 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.67/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Marrokietiško stiliaus tuno kepsnys. Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Šviežias petražoles, česnako skilteles ir citrinos sultis sudėkite į blenderio dubenį. Supilkite papriką ir susmulkinkite ingredientus blenderiu. Palaipsniui plona srovele įpilkite 70-90 ml augalinio aliejaus.

Žingsnis 2

Marrokietiško stiliaus tuno kepsnys. Žingsnis 2
Marinuokite žuvį. Sudėkite kepsnius į lėkštę ir užpilkite juos mišiniu, panaudodami 2/3 paruošto padažo. Tada lėkštę uždenkite maistine plėvele ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą. Po pusvalandžio nusausinkite marinato perteklių ir pasūdykite.

Žingsnis 3

Pradėkite kepti. Naudokite ketaus arba nepridegančią keptuvę, tinka ir grilio keptuvė. Įkaitinkite keptuvę ir supilkite augalinį aliejų. Įkaitinkite aliejų ir ant keptuvės paviršiaus nedideliu atstumu vienas nuo kito sudėkite kepsnius. Kepkite juos, kol iš abiejų pusių paruduos 3-4 minutes ant didelės ugnies. Tada sumažinkite kaitrą ir kepkite dar 5 minutes po dangčiu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos