Publikavimo data: 2024-03-25
Menkės kepsnys
Menkė yra viena populiariausių ir nebrangiausių baltųjų žuvų. Be to, menkės mėsa yra dietinė: 69 kcal 100 gramų. Jei menkę kepsite keptuvėje, ji išlaikys savo aromatą ir visą skonį. Menkes kepimui geriau rinktis vienalytės spalvos, ne pluoštines, su plona ledo plutele ant žuvies, jei žuvis yra šaldyta. Šiame recepte sužinosite, kaip greitai ir lengvai paruošti gardžius menkės kepsnius.
Žingsnis 1
Paruoškite menkės kepsnius. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Menkės kepsnius apvoliokite miltuose ir dėkite į keptuvę. Kepkite iš abiejų pusių 5 minutes ant vidutinės ugnies. Uždenkite dangčiu, išjunkite kaitlentę ir palikite kepti dar 5 minutes. Taip žuvis išliks sultinga.
Kategorijos