Publikavimo data: 2024-03-25
Mėsos kukuliai grietinėlės padaže
Mėsos kukuliai grietinėlės padaže - puikus pasirinkimas antrajam patiekalui. Dėl grietinėlės padažo mėsos kukuliai būna labai minkšti ir sultingi. Paruoškite mėsos kukuliukus grietinėlės padaže pagal šį žingsnis po žingsnio receptą. Įdarą mėsos kukuliams galima gaminti iš įvairių rūšių mėsos. Geriau jį pasigaminti patiems namuose sumalant mėsą per mėsmalę kartu su svogūnais.
Žingsnis 1
Išvirusias bulves sudėkite į gilų dubenį ir sutrinkite. Jei reikia, įpilkite sviesto arba pieno.
Žingsnis 2
Giliame dubenyje sumaišykite faršą, kiaušinį, bulvių košę. Sudėkite džiūvėsėlius, pieną, šiek tiek druskos ir pipirų. Įberkite pusę arbatinio šaukštelio malto muskato riešuto. Kruopščiai išmaišykite ir dubenį uždenkite dangčiu arba lėkšte. Dėkite į šaldytuvą 60 minučių.
Žingsnis 3
Paimkite nedidelį puodą, įpilkite į jį 50 ml vandens. Suberkite miltus ir maišykite, kol miltai ištirps. Įpilkite dar 200 ml vandens, grietinėlę, druską, likusį muskatą ir česnaką. Gerai išmaišykite. Užvirinkite ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 4
Iš šaldytuvo išimkite maltą mėsą. Iš jos padarykite daug vienodų mėsos kukulių. Nedidelėmis porcijomis kepkite mėsos kukulius ant didelės ugnies gerai įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi ir svogūnais, kol jie taps tamsios spalvos.
Žingsnis 5
Supilkite grietinėlės padažą į keptuvę su virtais mėsos kukuliais. Uždenkite dangčiu. Padažą užvirinkite ant silpnos ugnies. Taip mėsos kukuliai sugers grietinėlės skonį.
Kategorijos