Publikavimo data: 2024-01-06
Mėsos kukuliai su ryžiais receptas
Vaikystėje daugelis žmonių valgė "ežiukus" - mažus kotletukus su ryžiais. Kad galėtumėte dar kartą išbandyti savo mėgstamą patiekalą, paruošėme jums maltos mėsos kukuliukų su ryžiais receptą. Kotletai išeis sotūs, skanūs, sveiki ir patiks visai šeimai.
Žingsnis 1
Paruoškite maistą. Išvirkite ryžius. Jei maltinukus ruošiatės gaminti patys, sumalkite jautieną ir kiaulieną lygiomis dalimis. Nulupkite svogūną ir pamirkykite džiūvėsėlius. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių pagal Celsijų.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsos "tešlą". Maltą mėsą sudėkite į dubenį. Susmulkinkite svogūną, sudėkite jį į mėsą kartu su virtais ryžiais, išmirkytais džiūvėsėliais ir kiaušiniu. Išmaišykite, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Kad svogūnai neplaktų, pabarstykite druska lentą, ant kurios juos pjaustysite.
Žingsnis 3
Ant kepimo skardos dėkite pergamentinį popierių. Formuokite mėsos kukulius ir dėkite juos ant kepimo skardos.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Sumaišykite vandenį su grietine ir majonezu. Užpilkite padažą ant mėsos kukulių ir kepkite 30 minučių.
Žingsnis 5
Sudėkite mėsos kukulius į lėkštę. Kad patiekalas atrodytų estetiškiau, mėsos kukulius galite apibarstyti kietuoju sūriu ir papuošti šviežiomis žolelėmis.
Kategorijos