Publikavimo data: 2024-06-09
Mėsos mišrainė su marinuotais agurkais
Jei seniai negaminote kažko fantastiško, beprotiškai aromatingo, mėsiško, būtinai namuose paruoškite gardų surenkamąjį soliaką ant jautienos sultinio. Solyanka tiks ir kasdieniams pietums, ir šventiniam stalui. Solyanka receptų yra daug, tačiau klasikinė solyanka niekada nepraras savo populiarumo. Solyanka yra nuostabaus, nepakartojamo skonio, o skaniausia jautienos mėsa, kurios yra daug, ir alyvuogės ir, žinoma, citrinos griežinėliai.
Žingsnis 1
Į karštą puodą sudėkite jautieną, užvirinkite, nuimkite putų perteklių. Į sultinį įberkite raudonėlio pipirų, lauro lapų, druskos ir pipirų pagal skonį, taip pat galite į sultinį įberti pusę svogūno ir morką. Sultinį virkite apie 90 minučių.
Žingsnis 2
Nuluptą ir nuplautą svogūną supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 3
Nuluptas ir nuplautas morkas sutarkuokite.
Žingsnis 4
Supjaustykite raugintus agurkus griežinėliais.
Žingsnis 5
Paruoškite daržovių padažą. Įkaitintoje keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi pakepinkite svogūną, tada sudėkite tarkuotas morkas. Kepkite porą minučių. Įpilkite pomidorų pastos ir kelis šaukštus jautienos sultinio. Išmaišykite. Leiskite porą minučių pavirti ir sudėkite griežinėliais supjaustytus raugintus agurkus. Virkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių.
Žingsnis 6
Iš sultinio išimkite virtą jautieną, atvėsinkite ją ir supjaustykite griežinėliais. Jei jautieną virėte su kaulu, atskirkite virtą mėsą nuo kaulo ir supjaustykite griežinėliais.
Žingsnis 7
Visas rūkytas dešreles supjaustykite griežinėliais ir apkepkite keptuvėje. 8 veiksmas: į verdantį jautienos sultinį sudėkite mėsą ir keptas rūkytas dešreles. Virkite 10-15 minučių.
Žingsnis 8
Sudėkite keptas daržoves ir agurkus. Virkite dar 10 minučių.
Žingsnis 9
Pagal skonį įberkite alyvuogių, lauro lapų, druskos ir pipirų. Jei padažas nėra labai rūgštus, galite įpilti šiek tiek agurkų sūrymo. Virkite dar 10 minučių. Palikite paruoštą sūdytą padažą pastovėti.
Kategorijos