Publikavimo data: 2024-05-12
Minestrone
Žingsnis 1
Paruoškite sriubai skirtas daržoves. Nuplaukite daržoves po tekančiu vandeniu ir 10-15 min. pamirkykite šaltame vandenyje. Nulupkite svogūną, česnaką, morką, pomidorą ir cukiniją nuo odelės. Iš paprikos pašalinkite kotelį ir sėklas. Iš anksto paruoštą sultinį užkaiskite.
Žingsnis 2
Susmulkinkite daržoves ir prieskonines žoleles. Svogūną, cukiniją, papriką, morką ir pomidorą supjaustykite mažais kubeliais virtuviniu peiliu arba daržovių pjaustykle. Česnakus išspauskite per presą. Salierą supjaustykite mažais gabalėliais. Smulkiai supjaustykite špinatus ir petražoles.
Žingsnis 3
Apkepkite daržoves. Gilioje keptuvėje arba storadugniame puode, kuriame vėliau bus verdama sriuba, įkaitinkite alyvuogių aliejų. Į aliejų suberkite svogūnus ir maišydami kepkite ant vidutinės ugnies 5 minutes. Į svogūnus sudėkite morkas ir toliau kepkite nuolat maišydami. Tada sudėkite česnaką, salierą ir pipirus. Toliau kepkite daržoves ant vidutinės ugnies nuolat maišydami.
Žingsnis 4
Troškinkite daržoves. Į keptuvę su kitomis daržovėmis sudėkite supjaustytą cukiniją ir pomidorą, uždenkite keptuvę dangčiu ir palikite daržoves troškintis ant silpnos ugnies 5-7 minutes.
Žingsnis 5
Įpilkite atsargų. Kai daržovės apvirs, atidarykite dangtį ir atsargiai supilkite karštą sultinį ant daržovių. Padidinkite ugnį ir sultinį pasūdykite. Palaukite, kol užvirs, ir sumažinkite kaitrą iki vidutinės. Virkite sriubą ant vidutinės ugnies 5-7 minutes.
Žingsnis 6
Į sriubą sudėkite makaronus ir smulkiai supjaustytas petražoles bei špinatus. Viską išmaišykite ir dar 5 minutes pavirkite sriubą ant silpnos ugnies. Jei reikia, įberkite druskos. Tada išjunkite ugnį ir leiskite sriubai pastovėti 15 minučių. Per tą laiką sriuboje esantys makaronai bus paruošti.
Kategorijos