Moliūgų ir lęšių tyrės sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Moliūgų ir lęšių tyrės sriuba

Sriuba būna tiršta, skani, sveika ir maistinga. Lęšiai prisotina organizmą baltymais ir angliavandeniais, o moliūgas - vitaminais.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
44 kcal.
Baltymai
2 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.95/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Moliūgų ir lęšių tyrės sriuba Žingsnis 1
Moliūgą supjaustykite nedideliais gabalėliais, patepkite aliejumi, pabarstykite druska ir sudėkite į aliejumi pateptą kepimo skardą. Kepkite 20-25 minutes, kol suminkštės.

Žingsnis 2

Moliūgų ir lęšių tyrės sriuba Žingsnis 2
Tuo tarpu susmulkinkite svogūną, pakepinkite jį 7 minutes, tada sudėkite česnaką, šiek tiek pakepinkite, sudėkite kubeliais supjaustytus pomidorus ir troškinkite dar 10 minučių.

Žingsnis 3

Moliūgų ir lęšių tyrės sriuba Žingsnis 3
Tada lęšius supilkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu 2 pirštus nuo lęšių, įberkite druskos, išmaišykite ir palikite virti ant silpnos ugnies, kol išvirs pusiau.

Žingsnis 4

Moliūgų ir lęšių tyrės sriuba Žingsnis 4
Tada sudėkite kepsnius ir virkite, kol lęšiai išvirs.

Žingsnis 5

Kai tik lęšiai bus paruošti, į puodą sudėkite keptą moliūgą. Jei reikia, įpilkite daugiau vandens (jis turi apsemti visą turinį), suberkite prieskonius ir virkite dar 5 minutes.

Žingsnis 6

Viską sutrinkite blenderiu iki vientisos masės ir dar kartą užvirinkite sriubą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos