Publikavimo data: 2024-06-08
Moliūgų ir lęšių tyrės sriuba
Sriuba būna tiršta, skani, sveika ir maistinga. Lęšiai prisotina organizmą baltymais ir angliavandeniais, o moliūgas - vitaminais.
Žingsnis 1
Moliūgą supjaustykite nedideliais gabalėliais, patepkite aliejumi, pabarstykite druska ir sudėkite į aliejumi pateptą kepimo skardą. Kepkite 20-25 minutes, kol suminkštės.
Žingsnis 2
Tuo tarpu susmulkinkite svogūną, pakepinkite jį 7 minutes, tada sudėkite česnaką, šiek tiek pakepinkite, sudėkite kubeliais supjaustytus pomidorus ir troškinkite dar 10 minučių.
Žingsnis 3
Tada lęšius supilkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu 2 pirštus nuo lęšių, įberkite druskos, išmaišykite ir palikite virti ant silpnos ugnies, kol išvirs pusiau.
Žingsnis 4
Tada sudėkite kepsnius ir virkite, kol lęšiai išvirs.
Žingsnis 5
Kai tik lęšiai bus paruošti, į puodą sudėkite keptą moliūgą. Jei reikia, įpilkite daugiau vandens (jis turi apsemti visą turinį), suberkite prieskonius ir virkite dar 5 minutes.
Žingsnis 6
Viską sutrinkite blenderiu iki vientisos masės ir dar kartą užvirinkite sriubą.
Kategorijos