Publikavimo data: 2024-09-14
Moliūgų minkštimo koldūnai
Šį receptą paveldėjau iš savo močiutės. Jį labai lengva paruošti, net pradedantysis gali jį pagaminti. Moliūgų blyneliai gaunasi labai minkšti, skanūs ir sveiki. Galite patiekti su grietine arba be jos, tai neturės įtakos dranikų skoniui. Taip pat galite patiekti karštus arba laikyti šaldytuve, bet ne labai ilgai. Aktualus rudens moliūgų derliaus receptas.
Žingsnis 1
Moliūgą sutarkuokite smulkia tarka, įmuškite 1 kiaušinį, įberkite 2 valgomuosius šaukštus miltų, suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir pagal skonį įberkite druskos. Viską gerai išmaišykite. Ant miltais pabarstytos lentelės formuokite nedidelius moliūgų blynelius.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę su 2 valgomaisiais šaukštais augalinio aliejaus. Kepkite draikius iš abiejų pusių po 3 minutes. Įsitikinkite, kad moliūgų blyneliai nesudegė ir įgavo gražią oranžinę spalvą.
Kategorijos