Publikavimo data: 2024-04-08
Moliūgų troškinys su manų kruopomis
Moliūgas yra daržovė, turinti daugybę naudingų savybių. Iš jo galima pagaminti skanų ir lengvą patiekalą - apkepą. Kaip rišamoji sudedamoji dalis naudojamos manų kruopos. Užkepėlė iš moliūgų ir manų kruopų gali būti ir skanūs bei sveiki pusryčiai, ir visavertis desertas. Patiekalas kepamas orkaitėje nenaudojant aliejaus.
Žingsnis 1
Paruoškite troškinio pagrindą. Moliūgą virkite puode, kol suminkštės. Kai jis bus paruoštas, suberkite cukraus pudrą, įmuškite kiaušinį ir išplakite mikseriu iki vientisos masės. Supilkite manų kruopas ir išmaišykite iki vientisos masės. Suberkite sultenes ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Suformuokite apkepą ir jį iškepkite. Tešlą įdėkite į karščiui atsparią formą ir pašaukite patiekalą į orkaitę 40 minučių.
Kategorijos