Publikavimo data: 2024-03-28
Moliūgų tyrės sriuba
Originalus pirmojo patiekalo receptas - tyrės sriuba su moliūgais. Ši daržovė virtuvėje naudojama rečiau nei kitos. Ir ne veltui, nes ji yra naudingų medžiagų ir skaidulų lobynas, iš organizmo šalinantis visus toksinus. Tyrės sriubai reikės paprastų ingredientų ir 40 minučių laiko. Klasikines sriubos daržoves šiame recepte - bulves, morkas, svogūnus ir česnakus - papildo aromatingas ir spalvingas moliūgas.
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite taip: pirmiausia padalykite svogūną į dvi dalis, tada perpjaukite išilgai, kad susidarytų šiaudelis.
Žingsnis 2
Nuplautas morkas supjaustykite dideliais apvaliais griežinėliais.
Žingsnis 3
Moliūgą supjaustykite stambiais kubeliais.
Žingsnis 4
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 5
Visus susmulkintus ingredientus kartu su česnaku sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir pastatykite ant ugnies. Palaukite, kol vanduo užvirs.
Žingsnis 6
Sumažinkite ugnį ir virkite sriubą 15 minučių, retkarčiais pamaišydami. Pagal skonį pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais, sūriu ir grietinėle. Kaitinkite 3 minutes, nukelkite nuo ugnies. Daržoves sutrinkite trintuvu. Paruošta!
Kategorijos