Publikavimo data: 2024-06-22
Moliūgų tyrės sriuba su brie
Moliūgų tyrės sriuba yra mažai kaloringas ir lengvai paruošiamas patiekalas. Moliūguose yra vitaminų B, D, karotino ir daug ląstelienos. Moliūgų vartojimas maiste padeda normalizuoti virškinamojo trakto veiklą, stiprina imunitetą, gerina odos būklę ir normalizuoja miegą. Ypač svarbu įtraukti moliūgą į mitybą rudenį ir žiemą, kai organizmui reikia vitamininės paramos.
Žingsnis 1
Sūrį supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 2
Moliūgą nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais, kad jis greičiau iškeptų. Tokio pat dydžio kubeliais supjaustykite bulves. Česnaką išspauskite per presą arba sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 3
Į puodą arba gilią keptuvę supilkite augalinį aliejų ir pakepinkite česnaką. Tada kepkite moliūgą ir bulves, kol suminkštės, nuolat maišydami, kad nesuliptų.
Žingsnis 4
Į puodą įpilkite vandens ir virkite 15-20 minučių ant silpnos ugnies. Jei moliūgą ir bulves kepėte skverelyje, tuomet ingredientus perkelkite į puodą ir taip pat užpilkite vandeniu.
Žingsnis 5
Daržoves susmulkinkite trintuvu ir supilkite pašildytą grietinėlę. Pagal skonį sriubą pagardinkite druska.
Žingsnis 6
Moliūgų tyrės sriubą patiekite karštą. Supilkite į serviravimo lėkštes. Į vidurį dėkite brie sūrio griežinėlius.
Žingsnis 7
Moliūgų tyrės sriubą papuoškite sėklomis ir kvietiniais džiūvėsėliais.
Kategorijos