Publikavimo data: 2025-08-17
Moliūgų tyrės sriuba su salierais
Saldi, šiek tiek aštri, kreminio skonio ir pikantiškų natų moliūgų tyrės sriuba tikrai verta dėmesio. Dėl salierų stiebų ir to, kad mėsa ir daržovės supjaustytos į tyrę, jos skonis yra nepaprastas.
Žingsnis 1
Sudėkite kumpio kumpius į puodą, palaukite, kol užvirs, ir nukelkite nuo ugnies. Nusunkite vandenį ir nuplaukite mėsą. Supilkite švarų vandenį, sudėkite kumpius ir virkite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 2
Karštoje keptuvėje saulėgrąžų aliejuje pakepinkite svogūnus ir česnakus. Praėjus 25-30 min. nuo mėsos virimo pradžios, į kumpį sudėkite moliūgą, virkite 20 min., tada į puodą sudėkite bulves ir morkas. Toliau virkite 10 minučių, tada sudėkite svogūnus, česnakus ir salierus. Viską kartu virkite dar 10 minučių.
Žingsnis 3
Išimkite iš keptuvės paruoštą mėsą ir daržoves. Nuo šlaunelių nuimkite odą ir išimkite kaulus. Susmulkinkite mėsą, o tada daržoves sumeskite į trintuvą, kol jos taps tyre. Sudėkite viską atgal į puodą su likusiu sultiniu, druska, pipirais, išmaišykite ir užvirinkite. Sudėkite lydytą sūrį, išmaišykite iki vientisos masės ir nukelkite nuo ugnies.
Kategorijos