Publikavimo data: 2024-05-19
Morkų sriuba su kokosų kremu
Tai labai neįprastas indiškų prieskonių ir mums įprastų morkų derinys. Sunku įsivaizduoti ką nors įdomaus, kai kalbame apie morkų sriubą. Virtų morkų apskritai nemėgsta daugelis žmonių. Tačiau šioje sriuboje viskas tobula: kreminė tekstūra, kokosų skonis, prieskoniai, suteikiantys sriubai nepakartojamą skonį.
Žingsnis 1
Morkas supjaustykite žiedais arba kubeliais. Kuo smulkiau supjaustysite, tuo greičiau morkos išvirs.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką.
Žingsnis 3
Kad nereikėtų plauti, svogūnus kepkite tiesiai keptuvėje. Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite 2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus.
Žingsnis 4
Į keptuvę suberkite svogūnus ir kelias minutes pakepinkite.
Žingsnis 5
Kai svogūnai šiek tiek suminkštės, sudėkite česnakus. Pakepinkite dar kelias minutes.
Žingsnis 6
Į puodą sudėkite pakepintus svogūnus ir česnakus bei supjaustytas morkas. Įpilkite tiek vandens, kad apsemtų daržoves.
Žingsnis 7
Užvirinkite puodą ir virkite, kol morkos suminkštės.
Žingsnis 8
Į keptuvę įpilkite 400 ml kokosų grietinėlės, 1 šaukštelį kario miltelių, 1 šaukštelį imbiero miltelių ir 1-2 šaukštelius maltų aitriųjų paprikų miltelių, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Išmaišykite.
Žingsnis 9
Leiskite sriubai užvirti ir išjunkite viryklę.
Žingsnis 10
Sriubą sutrinkite trintuvu iki norimos konsistencijos. Nieko tokio, jei liks sveikų morkų gabalėlių - jie suteiks sriubai tekstūros.
Žingsnis 11
Patiekdami sriubą papuoškite smulkintais žaliaisiais svogūnais arba kitais žalumynais.
Kategorijos