Naminė šavarma pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Naminė šavarma

Šavarmos gaminimo procesas yra paprastas. Naminė šavarma dažnai kepama ant grotelių, bet tinka ir paprasta keptuvė. Sunku įsivaizduoti, kaip pagaminti skanią šavarmą be padažo. Jo pagrindas bus grietinė ir majonezas. Imkite šiuos vidutinio riebumo produktus. Taigi padažas nebus per tirštas ir puikiai įsigers į įdarą bei pitą. Šavarma puikiai tinka sotiems užkandžiams. Atsakymą į klausimą, kaip namuose paruošti tinkamą skanią šavarmą, rasite žingsnis po žingsnio pateiktame recepte.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
226 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.73/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Naminė šavarma Žingsnis 1
Pradėkite marinuoti vištieną. Vištieną pasūdykite, pagardinkite granuliuotu česnaku ir malta paprika, įberkite pipirų. Pagardinkite augaliniu aliejumi ir išmaišykite. Palikite marinuotis nuo 15 minučių iki 1 valandos.

Žingsnis 2

Naminė šavarma Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Sumaišykite grietinę ir majonezą, suberkite prieskonines žoleles ir sudėkite išspaustą česnaką. Išmaišykite ir palikite maždaug 10-15 min.

Žingsnis 3

Naminė šavarma Žingsnis 3
Iškepkite vištieną. Įkaitinkite keptuvę su keliais šaukštais augalinio aliejaus. Kepkite marinuotą vištieną 5-7 minutes. Kai vištiena bus paruošta, išklokite ją ant folijos ir susukite į atsitiktinį voką, atidėkite kelioms minutėms į šalį, kad vištiena būtų sultingesnė. Kai vištiena šiek tiek atvės, supjaustykite ją mažesniais gabalėliais.

Žingsnis 4

Pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais. Juos pjaustykite paskutinius, nes jie greitai išskiria sultis.

Žingsnis 5

Naminė šavarma Žingsnis 5
Sudėkite įdarą. Padažą užtepkite ant lavašo lakšto, kraštus įdubkite, kad uždengtų šavarmą. Pirmuoju sluoksniu dėkite mėsą, tada kopūstus, agurkus ir pomidorus. Kad būtų sultingesnis, viršų patepkite majonezu arba grietine. Paskutinį sluoksnį užpilkite sūriu.

Žingsnis 6

Naminė šavarma Žingsnis 6
Toliau suvyniokite šavarmą. Laisvuoju pitos kraštu uždenkite įdarą. Užlenkite apatinį ir viršutinį kraštus ir susukite šavarmą. Atlikite tuos pačius veiksmus ir su antrąja šavarma.

Žingsnis 7

Apkepkite šašarmą. Keptuvę, kurioje kepė vištiena, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Įkaitinkite sausą keptuvę ir išdėliokite šavarmą. Kai ji įkaista iš abiejų pusių, o pita paruduoja ir tampa traški, išimkite ją ir padėkite į lėkštę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos