Naminis cukinijų troškinys su malta mėsa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Naminis cukinijų troškinys su malta mėsa

Yra legenda, kad senovėje žvejai prašė dievo duoti jiems daržovę, kuri būtų skani ir švelni kaip žuvis, bet augtų ant žemės. Dievas jiems padovanojo cukiniją. Cukinija yra mažai kaloringas produktas, 100 g jos tėra 24 kalorijos, o 95 % jos sudaro vanduo ir ląsteliena. Iš cukinijų gaminama daug įvairių patiekalų: sriubų, troškinių ir net kokteilių, kurie yra ypač naudingi, nes cukinijos juose termiškai neapdorojamos ir išsaugomos visos naudingosios medžiagos.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
182 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.4/5 (5 bal.)

Žingsnis 1

Naminis cukinijų troškinys su malta mėsa Žingsnis 1
Svogūną nulupkite, nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite svogūną bei maltą mėsą 5 minutes, kol pusiau apkeps. Pagal skonį pasūdykite, įberkite prieskonių. Kepkite maltą mėsą, maišydami ir sutrupindami gumulėlius, kepimo pabaigoje sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką, išmaišykite.

Žingsnis 2

Naminis cukinijų troškinys su malta mėsa Žingsnis 2
Nulupkite cukinijų odelę ir sėklas. Sutarkuokite stambia tarka ir pagardinkite trupučiu druskos. Palikite cukinijas minutę pastovėti, tada išspauskite skysčio perteklių.

Žingsnis 3

Naminis cukinijų troškinys su malta mėsa Žingsnis 3
Patepkite ugniai atsparų indą augaliniu aliejumi. Pirmuoju sluoksniu sudėkite pusę tarkuotų cukinijų.

Žingsnis 4

Naminis cukinijų troškinys su malta mėsa Žingsnis 4
Ant cukinijų sudėkite visą maltą mėsą. Gerai išlyginkite. Ant maltos mėsos sudėkite kitą pusę tarkuotų cukinijų. Įsitikinkite, kad cukinijos tolygiai dengia maltą mėsą.

Žingsnis 5

Naminis cukinijų troškinys su malta mėsa Žingsnis 5
Ketvirtasis troškinio sluoksnis - pomidorai. Supjaustykite juos plonais žiedais ir atsargiai sudėkite ant cukinijų taip, kad pomidorai visiškai uždengtų cukinijų sluoksnį.

Žingsnis 6

Naminis cukinijų troškinys su malta mėsa Žingsnis 6
Kiaušinį sumaišykite su grietine. Pagardinkite trupučiu druskos. Pagal pageidavimą įberkite prieskonių. Įdarykite cukinijas malta cukinija su kiaušinio ir grietinės mišiniu. Pabarstykite tarkuotu sūriu.

Žingsnis 7

Naminis cukinijų troškinys su malta mėsa Žingsnis 7
Cukinijas kepkite iki 200 C įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių. Patarimas: kad sūrio plutelė būtų auksinė ir ne per kieta, likus 5 minutėms iki kepimo pabarstykite apkepą tarkuotu sūriu. Supjaustykite apkepą kąsnio dydžio gabalėliais ir išdėliokite į lėkštes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, troškinys, daržovių troškinys, brokolių garnyras, receptų knyga, brokolių troškinys, sūrio troškinys, kiaušinių troškinys

Kategorijos