Naudinga lašišos sriuba su prieskoniais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Naudinga lašišos sriuba su prieskoniais

Lašiša yra vertinga ir sveika žuvis. Iš jos galima gaminti daugybę patiekalų, įskaitant sriubas. Lašišų sriuba yra skani, soti, sodri ir aromatinga, o žuvis sultiniui suteikia visas savo naudingąsias savybes.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
48 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.11/5 (18 bal.)

Žingsnis 1

Naudinga lašišos sriuba su prieskoniais Žingsnis 1
Nulupkite ir nuplaukite svogūnus, bulves ir morkas. Nuplaukite lašišos galvą ir uodegą, nulupkite odą nuo žvynų, išimkite akis ir išpjaukite žiaunas, kitaip sultinys bus kartus. Prie raudonos žuvies galima pridėti ir baltos žuvies.

Žingsnis 2

Naudinga lašišos sriuba su prieskoniais Žingsnis 2
Sudėkite žuvį į puodą, užpilkite vandeniu ir pastatykite ant ugnies. Kai tik pasirodys putų, jas pašalinkite, kad sultinys nebūtų drumstas. Į sultinį sudėkite svogūnus ir morkas. Uždenkite dangčiu ir virkite ant mažos ugnies 1 valandą.

Žingsnis 3

Naudinga lašišos sriuba su prieskoniais Žingsnis 3
Iš sultinio išimkite žuvį ir daržoves. Išvalykite žuvį nuo kaulų. Morką supjaustykite pusžiedžiais (naudojau tą, kuri buvo virta kartu su žuvimi).

Žingsnis 4

Naudinga lašišos sriuba su prieskoniais Žingsnis 4
Sultinį perkoškite per smulkų sietelį. Bulves supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Bulves, druską, pipirus, lauro lapą sudėkite į perkoštą sultinį ir virkite ant silpnos ugnies 15 minučių.

Žingsnis 5

Naudinga lašišos sriuba su prieskoniais Žingsnis 5
Tada į sultinį sudėkite žuvį, morkas, išvalytas nuo kaulų ir virkite dar 3 minutes. Išjunkite ugnį ir leiskite sriubai pastovėti 15-20 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, žuvies sriubos, sriubos, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, bulvių sezonas, česnakų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga, kreminės sriubos, vakarienė su bulvėmis

Kategorijos