Publikavimo data: 2025-08-17
Naudinga lašišos sriuba su prieskoniais
Lašiša yra vertinga ir sveika žuvis. Iš jos galima gaminti daugybę patiekalų, įskaitant sriubas. Lašišų sriuba yra skani, soti, sodri ir aromatinga, o žuvis sultiniui suteikia visas savo naudingąsias savybes.
Žingsnis 1
Nulupkite ir nuplaukite svogūnus, bulves ir morkas. Nuplaukite lašišos galvą ir uodegą, nulupkite odą nuo žvynų, išimkite akis ir išpjaukite žiaunas, kitaip sultinys bus kartus. Prie raudonos žuvies galima pridėti ir baltos žuvies.
Žingsnis 2
Sudėkite žuvį į puodą, užpilkite vandeniu ir pastatykite ant ugnies. Kai tik pasirodys putų, jas pašalinkite, kad sultinys nebūtų drumstas. Į sultinį sudėkite svogūnus ir morkas. Uždenkite dangčiu ir virkite ant mažos ugnies 1 valandą.
Žingsnis 3
Iš sultinio išimkite žuvį ir daržoves. Išvalykite žuvį nuo kaulų. Morką supjaustykite pusžiedžiais (naudojau tą, kuri buvo virta kartu su žuvimi).
Žingsnis 4
Sultinį perkoškite per smulkų sietelį. Bulves supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Bulves, druską, pipirus, lauro lapą sudėkite į perkoštą sultinį ir virkite ant silpnos ugnies 15 minučių.
Žingsnis 5
Tada į sultinį sudėkite žuvį, morkas, išvalytas nuo kaulų ir virkite dar 3 minutes. Išjunkite ugnį ir leiskite sriubai pastovėti 15-20 minučių.
Kategorijos