Publikavimo data: 2024-09-14
"Naujųjų metų eglutės" salotos
Netrukus ateis ilgai laukti Naujieji metai. Šios stebuklingos nakties simbolis - žalia eglė. Būtent ji buvo paimta kaip salotų dizaino pagrindas. Ruošiant šį patiekalą labai paprasta: tereikia sumaišyti daržoves, obuolį, virtą vištienos krūtinėlę, kiaušinius, kukurūzus ir sūrį. Majonezas pasitarnaus kaip salotų padažas. Išdėliokite salotas eglutės forma ir pabarstykite krapais. Tai bus savotiškos adatėlės! Iš konservuotų kukurūzų padarykite girliandas, o eglutę papuoškite tarkuotomis morkomis!
Žingsnis 1
Ant pjaustymo lentos susmulkinkite virtą vištienos krūtinėlę, petražoles ir svogūną. Susmulkinkite Pekino kopūstus. Obuolį supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 2
Sūrį ir morkas sutarkuokite stambia tarka. Susmulkinkite virtus vištų kiaušinius.
Žingsnis 3
Paimkite gilų dubenį ir sudėkite į jį virtą vištienos krūtinėlę, sūrį, pekino kopūstus, kukurūzus, obuolius ir vištų kiaušinius.
Žingsnis 4
Atskirame dubenyje sumaišykite morkas ir majonezą.
Žingsnis 5
Salotas pagardinkite majonezu ir morkomis bei pridėkite svogūnų. Druskos ir pipirų pagal skonį. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 6
Paimkite didelę lėkštę ir išdėliokite salotas kalėdinės eglutės forma.
Žingsnis 7
Salotas pabarstykite smulkintais krapais. Padarykite "girliandas" iš kukurūzų ir papuoškite patiekalą tarkuotomis morkomis. Atlikta!
Kategorijos