Publikavimo data: 2024-06-08
Neįprastos salotos su ridikėliais
Pasaulinės kulinarijos istorija ne kartą įrodė, kad "aukštajai" virtuvei ir gurmaniškiems patiekalams nereikia retų ir brangių produktų. Atvirkščiai - vargšų, kaimo gyventojų ir pakraščių darbininkų patiekalai tapo delikatesais ir išgarsino visas garsiąsias pasaulio nacionalines virtuves. O šios bulvių, kiaušinių ir grybų salotos dėl neįprasto gėlių puokštės formos papuošimo tampa išties unikaliu patiekalu.
Žingsnis 1
Apkepkite grybus ir svogūnus. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol lengvai apskrus. Į svogūnus sudėkite grybus, įberkite druskos, pipirų, išmaišykite ir maišydami kepkite ant vidutinės ugnies apie 15 min. Nuimkite keptuvę nuo ugnies.
Žingsnis 2
Paruoškite likusius salotų ingredientus. Virtas bulves sutarkuokite ant vidutinio dydžio tarkavimo staklių. Sūdytą agurką sutarkuokite stambia tarka, šiek tiek nuspauskite ir nuspauskite skystį. Kiaušinius smulkiai supjaustykite peiliu.
Žingsnis 3
Suformuokite salotas. Į lėkštės vidurį įdėkite kepimo žiedą, ant dugno sudėkite pusę bulvių. Pagardinkite druska ir apšlakstykite majonezu. Plonu sluoksniu išdėliokite pusę tarkuoto agurko. Ant jo uždėkite pusę supjaustytų kiaušinių, juos taip pat aptepkite majonezu. Sudėkite pusę grybų ir svogūnų, aptepkite majonezu. Pakartokite visus sluoksnius, išdėliodami likusius produktus.
Žingsnis 4
Pagaminkite salotų papuošimą. Ridikėlius supjaustykite plonais smailų žiedlapių formos griežinėliais. Likusius ridikėlių griežinėlius apipjaustykite peiliu, kad susidarytų apvali gėlės šerdis. Sudrėkinkite ciberžolės miltelius vandeniu ir tolygiai nudažykite "šerdis" geltona spalva. Gėles sudėkite pakaitomis ant dantų krapštukų suverdami šerdį ir žiedlapius. Įkiškite iešmelius į žaliųjų svogūnų plunksnas ir prie gautų "kotelių" pritvirtinkite gėles.
Kategorijos