Publikavimo data: 2025-08-20
Neįprastos salotos su vištienos kepenėlėmis ir grybais
Nors daugeliui žmonių kepenys asocijuojasi tik su pagrindiniu patiekalu, jų galima dėti ir į įvairiausias salotas. Šiame vaidmenyje kepenys nedažnai sutinkamos, todėl tokie patiekalai yra ypač įdomūs ir vertingi savo sudėtimi. Vienas iš tokių patiekalų - neįprastos salotos su vištienos kepenėlėmis ir grybais.
Žingsnis 1
Nuluptus svogūnus supjaustykite žiedais, grybus - gana storais griežinėliais, morkas ir salierus - mažais kubeliais, agurkus - griežinėliais, o vištienos kepenėles - gana mažais gabalėliais.
Žingsnis 2
Kepkite kepenėles įkaitintame alyvuogių aliejuje, kol taps auksinės spalvos, apie 10 minučių. Išimkite iš keptuvės iškeptas kepenėles ir aliejuje iš apačios kepkite visus anksčiau paruoštus ingredientus, išskyrus agurkus, kol jie pusiau apkeps.
Žingsnis 3
Į tinkamą salotinę sudėkite keptas daržoves, kepenėles, marinuotus agurkus ir moliūgų sėklas. Salotas apšlakstykite balzaminiu actu ir gerai išmaišykite.
Kategorijos