Publikavimo data: 2024-05-01
Norvegiška kreminė sriuba su lašiša
Norvegiška grietinėlės sriuba su lašiša yra tradicinis Šiaurės tautų patiekalas. Norvegijos žuvų gausa padovanojo pasaulio virtuvei šį šedevrą. Sodri, švelnaus kreminio skonio žuvies sriuba laikoma žiemos patiekalu, galinčiu sušildyti šaltą žiemos vakarą. Sriuba yra tirštos konsistencijos. Norint paruošti norvegišką sriubą su lašiša, reikia paimti 30 % riebumo grietinėlės. Geriau imti šviežią atšaldytą lašišą, tačiau kraštutiniu atveju galima atitirpinti žuvies filė.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves ir žuvį. Smulkiai supjaustykite svogūną. Morkas sutarkuokite smulkia tarka. Bulves supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Pomidorą supjaustykite mažais gabalėliais. Smulkiai supjaustykite krapus. Žuvį supjaustykite bulvių kubelių dydžio gabalėliais.
Žingsnis 2
Apkepkite daržoves. Pastatykite keptuvę ant ugnies, supilkite augalinį aliejų, sudėkite svogūnus ir morkas ir kepkite, kol paruduos. Sudėkite pomidorus, sumažinkite ugnį, pamaišykite ir troškinkite dvi minutes.
Žingsnis 3
Išvirkite sriubą. Supilkite vandenį ir leiskite jam užvirti. Supilkite bulves, įberkite druskos, uždenkite ir virkite 10 minučių ant vidutinės ugnies. Į puodą sudėkite žuvį ir kepsnius, išmaišykite, supilkite grietinėlę ir virkite, kol bulvės ir žuvis išvirs. Suberkite krapus, išmaišykite, uždenkite dangčiu. Palikite 30 minučių, kad pritrauktų.
Kategorijos