Publikavimo data: 2024-06-09
Originali žirnių sriuba su medžioklinėmis dešrelėmis
Žirnių sriuba yra klasikinis sovietų ir rusų virtuvės patiekalas. Jos populiarumas tarp karštųjų pirmųjų patiekalų vis dar didelis. Ir tai lengva paaiškinti: ją nesunku paruošti, ji greitai išverda; pagrindinis ingredientas yra nebrangūs ir gana biudžetiniai žirniai. Mūsų receptas leis jums šį paprastą biudžetinį patiekalą paversti pietų stalo puošmena. Jame sėkmingai derinami keli skoniai ir tekstūros, o rezultatas - puikus.
Žingsnis 1
Paruoštus žirnius sudėkite į sietelį, kruopščiai nuplaukite šaltu tekančiu vandeniu. Sudėkite juos į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu santykiu 1:2. Pastatykite puodą ant ugnies, užvirinkite. Nugriebkite nuo paviršiaus, sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės (30 minučių).
Žingsnis 2
Bulves supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, sudėkite į puodą su žirniais ir pagal skonį pasūdykite. Vėl uždenkite ir virkite, kol bulvės išvirs, apie 15 minučių.
Žingsnis 3
Paruoštus svogūnus supjaustykite mažais kubeliais, morkas sutarkuokite stambia tarka. Įkaitinkite keptuvę, supilkite saulėgrąžų aliejų ir sudėkite svogūnus bei morkas. Kepkite ant vidutinės ugnies 3 minutes. Sudėkite 1 cm storio apskritimais supjaustytas medžioklės dešreles ir dar 2 min. pakepinkite.
Žingsnis 4
Į puodą su virtais žirniais ir bulvėmis sudėkite daržovių užkandį su medžioklinėmis dešrelėmis. Užvirkite, sudėkite lydytą sūrį, po minutės išjunkite dujas. Nukelkite nuo ugnies, suberkite smulkintas petražoles, uždenkite ir palikite 5 minutes pastovėti.
Kategorijos