Originali žirnių sriuba su medžioklinėmis dešrelėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Originali žirnių sriuba su medžioklinėmis dešrelėmis

Žirnių sriuba yra klasikinis sovietų ir rusų virtuvės patiekalas. Jos populiarumas tarp karštųjų pirmųjų patiekalų vis dar didelis. Ir tai lengva paaiškinti: ją nesunku paruošti, ji greitai išverda; pagrindinis ingredientas yra nebrangūs ir gana biudžetiniai žirniai. Mūsų receptas leis jums šį paprastą biudžetinį patiekalą paversti pietų stalo puošmena. Jame sėkmingai derinami keli skoniai ir tekstūros, o rezultatas - puikus.
Gaminimo laikas
130 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
163 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.03/5 (29 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Originali žirnių sriuba su medžioklinėmis dešrelėmis Žingsnis 1
Paruoštus žirnius sudėkite į sietelį, kruopščiai nuplaukite šaltu tekančiu vandeniu. Sudėkite juos į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu santykiu 1:2. Pastatykite puodą ant ugnies, užvirinkite. Nugriebkite nuo paviršiaus, sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės (30 minučių).

Žingsnis 2

Originali žirnių sriuba su medžioklinėmis dešrelėmis Žingsnis 2
Bulves supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, sudėkite į puodą su žirniais ir pagal skonį pasūdykite. Vėl uždenkite ir virkite, kol bulvės išvirs, apie 15 minučių.

Žingsnis 3

Originali žirnių sriuba su medžioklinėmis dešrelėmis Žingsnis 3
Paruoštus svogūnus supjaustykite mažais kubeliais, morkas sutarkuokite stambia tarka. Įkaitinkite keptuvę, supilkite saulėgrąžų aliejų ir sudėkite svogūnus bei morkas. Kepkite ant vidutinės ugnies 3 minutes. Sudėkite 1 cm storio apskritimais supjaustytas medžioklės dešreles ir dar 2 min. pakepinkite.

Žingsnis 4

Originali žirnių sriuba su medžioklinėmis dešrelėmis Žingsnis 4
Į puodą su virtais žirniais ir bulvėmis sudėkite daržovių užkandį su medžioklinėmis dešrelėmis. Užvirkite, sudėkite lydytą sūrį, po minutės išjunkite dujas. Nukelkite nuo ugnies, suberkite smulkintas petražoles, uždenkite ir palikite 5 minutes pastovėti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos