Publikavimo data: 2024-06-08
Paltuso kepsnys
Norėdami paruošti paltuso kepsnį, turite žinoti keletą niuansų. Tai gana riebi žuvis, todėl kepdami naudokite kuo mažiau aliejaus. Kepant paltuso mėsa gali suirti. Todėl keptuvė turi būti gerai įkaitinta, o žuvį pageidautina naudoti neperšaldytą. Kepsnių odos nereikėtų nupjauti, tai leis mėsai išlaikyti formą. Kepant paltuso kepsnius orkaitėje, optimali temperatūra yra 200 laipsnių Celsijaus.
Žingsnis 1
Sudėkite kepsnius ant kepimo skardos. Pagardinkite žuvį druska ir pipirais. Sudėkite į formą ir dėkite į orkaitę ketvirčiui valandos.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Supilkite vyną į puodą, suberkite sojų padažą ir cukrų. Ant silpnos ugnies virkite 5-7 minutes ir leiskite šiek tiek atvėsti. Tada sudėkite adžiką ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Apšlakstykite žuvį padažu. Po 15 minučių kepimo formą su paltuso kepsniu išimkite iš orkaitės ir aptepkite viršų padažu. Kepkite dar 10 minučių.
Žingsnis 4
Pasirūpinkite pomidorais. Keptuvėje su aliejumi 3-4 min. pakepinkite pomidorus, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir išmaišykite.
Žingsnis 5
Į žuvį sudėkite keptus pomidorus. Ant iškepto paltuso kepsnio sudėkite keptus pomidorus ir 3-4 min. pašaukite į dar karštą orkaitę.
Kategorijos