Paltuso kepsnys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Paltuso kepsnys

Norėdami paruošti paltuso kepsnį, turite žinoti keletą niuansų. Tai gana riebi žuvis, todėl kepdami naudokite kuo mažiau aliejaus. Kepant paltuso mėsa gali suirti. Todėl keptuvė turi būti gerai įkaitinta, o žuvį pageidautina naudoti neperšaldytą. Kepsnių odos nereikėtų nupjauti, tai leis mėsai išlaikyti formą. Kepant paltuso kepsnius orkaitėje, optimali temperatūra yra 200 laipsnių Celsijaus.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
151 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.67/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Paltuso kepsnys Žingsnis 1
Sudėkite kepsnius ant kepimo skardos. Pagardinkite žuvį druska ir pipirais. Sudėkite į formą ir dėkite į orkaitę ketvirčiui valandos.

Žingsnis 2

Paltuso kepsnys Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Supilkite vyną į puodą, suberkite sojų padažą ir cukrų. Ant silpnos ugnies virkite 5-7 minutes ir leiskite šiek tiek atvėsti. Tada sudėkite adžiką ir išmaišykite.

Žingsnis 3

Paltuso kepsnys Žingsnis 3
Apšlakstykite žuvį padažu. Po 15 minučių kepimo formą su paltuso kepsniu išimkite iš orkaitės ir aptepkite viršų padažu. Kepkite dar 10 minučių.

Žingsnis 4

Paltuso kepsnys Žingsnis 4
Pasirūpinkite pomidorais. Keptuvėje su aliejumi 3-4 min. pakepinkite pomidorus, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir išmaišykite.

Žingsnis 5

Paltuso kepsnys Žingsnis 5
Į žuvį sudėkite keptus pomidorus. Ant iškepto paltuso kepsnio sudėkite keptus pomidorus ir 3-4 min. pašaukite į dar karštą orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos