Publikavimo data: 2024-10-14
Paprasta jautienos mišrainė su rūkyta mėsa ir kumpiu
Solyanka - tai tiršta mėsos, žuvies arba grybų sriuba, virta stačiame sultinyje su aštriais prieskoniais. Soljanką su malonumu valgydavo tik paprasti žmonės, o kilmingieji manė, kad ji pernelyg paprasta ir neverta didikų stalo. Galbūt todėl pirminis soljankos pavadinimas buvo iškraipytas, ir patiekalas į senąsias kulinarijos knygas pateko nauju pavadinimu - Selyanka. Į soljankos sudėtį įeinantys mikroelementai stiprina organizmo kaulinį audinį, didina kraujo krešumą, stabilizuoja cholesterolio ir gliukozės kiekį kraujyje.
Žingsnis 1
Paruoškite puodą, įpilkite vandens ir užvirinkite. Į verdantį vandenį sudėkite krūtinėlę, svogūnus ir morkas. Virkite 90 minučių, nuimdami "triukšmą". Kai mėsa bus paruošta, išimkite ją ir atidėkite į šalį, kad atvėstų. Sultinį perkoškite, supilkite į kitą puodą ir pastatykite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 2
Paruoškite keptuvę, supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite. Sudėkite šoninę ir pakepinkite. Tada sudėkite svogūnus ir morkas ir pakepinkite riebaluose. Išmaišykite. Sudėkite agurkus ir kepkite dar 1 minutę, tada sudėkite pomidorų pastą. Viską išmaišykite ir troškinkite dar 5 minutes.
Žingsnis 3
Kai mėsa atvės ir atsiskirs nuo kaulo, supjaustykite ją nedideliais kubeliais. Sudėkite mėsą į puodą kartu su visomis dešrelėmis. Įdėkite kepsnio, druskos ir pipirų pagal skonį. Virkite 20 minučių, tada sudėkite alyvuoges. Jei norite, įpilkite šiek tiek alyvuogių sūrymo. Tada virkite dar 5 minutes.
Kategorijos