Publikavimo data: 2024-05-26
Paprasta tešla
Bitas yra paprastas ir sotus patiekalas, kurį galima paruošti iš įvairių produktų. Jie gaminami iš įvairių rūšių mėsos ir žuvies, grybų, daržovių ar grūdų. Nuo įprastų kotletų biteles skiria apvali forma ir galimybė į gaminio pagrindą dėti įdaro. Vienas iš greičiausių ir paprasčiausių receptų yra vištienos kotletai. Yra daugybė variantų - galite apsiriboti tik mėsa ir prieskoniais arba, pavyzdžiui, pridėti tarkuoto sūrio, majonezo, pomidorų pastos.
Žingsnis 1
Supjaustykite maistą. Vištienos filė supjaustykite kuo smulkiau peiliu. Smulkiai supjaustykite svogūną. Česnaką išspauskite per presą. Susmulkinkite prieskonines žoleles.
Žingsnis 2
Paruoškite maltinukus. Nupjaukite baltos duonos plutelę, trupinius 5-10 min. pamirkykite piene. Tada juos išspauskite. Į dubenį sudėkite susmulkintą vištienos filė, svogūną, česnaką, pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite. Tada sudėkite kiaušinį, miltus, duoną, žoleles ir gerai išminkykite faršą.
Žingsnis 3
Pasigaminkite paplotėlius. Į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi šaukštu sudėkite paruoštą faršą ir suformuokite paplotėlius. Kepkite iš abiejų pusių 3-5 minutes, kol paruduos. Tada sudėkite kepsnelius ant popierinių rankšluosčių, kad pasišalintų aliejaus perteklius.
Kategorijos