Publikavimo data: 2025-08-16
Paprastas graikiškų salotų receptas
Tradicinėse graikiškose salotose paprastai visada būna alyvuogių, sūdyto sūrio, pomidorų ir agurkų. Šiame recepte prie jų pridedama paprikų. Tai suteikia patiekalui malonų saldoką skonį ir padaro jį dar sveikesnį. Paprikose yra A, C, B grupės vitaminų, kalio, magnio ir jodo. Jie svarbūs imunitetui stiprinti ir medžiagų apykaitai gerinti.
Žingsnis 1
Susmulkinkite ingredientus. Paprikas ir agurkus supjaustykite kubeliais. Svogūnus supjaustykite šiaudeliais. Pomidorus supjaustykite stambiais gabalėliais. Fetą supjaustykite vidutiniais kubeliais. Kiaušinius padalykite į dvi dalis.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Salotinėje sumaišykite pjaustytus pomidorus, svogūnus, paprikas, agurkus, alyvuoges ir kiaušinius. Pagardinkite džiovintu raudonėliu, druska ir pipirais. Viską užpilkite actu ir alyvuogių aliejumi ir gerai išmaišykite. Ant viršaus užberkite fetos ir įpilkite dar šiek tiek alyvuogių aliejaus.
Kategorijos