Publikavimo data: 2024-06-22
Paprastas ir greitas kimči receptas
Kimči yra garsus korėjiečių kopūstų patiekalas. Jis dažnai gaminamas su gerai žinomomis Pekino salotomis. Dažnai į kimči dedama kitų daržovių: morkų, ridikėlių, kaliaropių, daikonų. Rauginti kopūstai laikomi dietiniu patiekalu. Taigi kasdienis kimči vartojimas padeda skaidyti riebalų sankaupas organizme. Siūlome jums pasigaminti kimči pagal supaprastintą receptą. Tai puikus užkandis prie mėsos ir žuvies.
Žingsnis 1
Pekino kopūstus sudėkite į didelį, platų dubenį. Kiekvieną lapą gausiai pabarstykite rupia druska. Kopūsto pagrindą (šerdį) reikėtų sūdyti labiau nei minkštuosius lapus. Uždenkite kopūstus maistine plėvele arba rankšluosčiu ir palikite 4 valandas kambario temperatūroje. Per tą laiką kopūstai turėtų leisti sultis ir gerai pasūdyti.
Žingsnis 2
Tuo tarpu morkas sutarkuokite smulkia tarka. Geriausia tinka speciali šiaudeliams formuoti skirta tarkelė.
Žingsnis 3
Po 4 valandų nuplaukite sūdytus kopūstus po tekančiu vandeniu. Lengvai nuspauskite kopūstus, kad pašalintumėte sulčių ir druskos perteklių. Sudėkite kopūstus atgal į indą, apibarstykite morkomis ir patepkite kimči padažu. Glaudžiai sudėkite visus kopūstų gabalėlius vienodu sluoksniu į indą. Uždenkite kopūstus maistine plėvele ir palikite kambario temperatūroje 1 dieną.
Žingsnis 4
Paruoštus kopūstus galima valgyti kitą dieną, tačiau kuo ilgiau jie rūgsta, tuo skanesni tampa. Patiekdami supjaustykite jį griežinėliais, kad būtų patogiau. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos