Publikavimo data: 2024-06-22
Paprastas kimči su žuvies padažu
Viskas, ko reikia tradiciniam korėjiečių patiekalui kimči pagaminti, yra Pekino kopūstai, morkos, druska, daug pipirų ir šiek tiek laiko daržovėms fermentuotis. Šį patiekalą korėjiečiai valgo pusryčiams, pietums ir vakarienei. Ne veltui Korėjoje gyvena daug ilgaamžių žmonių. Taip yra todėl, kad į jų racioną kasdien įtraukiama daug fermentuotų maisto produktų. Šie maisto produktai padeda mažinti svorį, gerina virškinimą ir padeda imunitetui.
Žingsnis 1
Nulupkite kopūstą nuo sudžiūvusių lapų ir supjaustykite jį į keturias dalis. Kiekvieną lapą pasūdykite. Ypatingą dėmesį atkreipkite į žievelę. Palikite kopūstus porai valandų. Tada nuplaukite vandeniu, druskos perteklių pašalinkite.
Žingsnis 2
Morkas sutarkuokite mažais šiaudeliais. Česnako skilteles perpjaukite išilgai į kelias dalis. Susmulkinkite žaliąjį svogūną.
Žingsnis 3
Giliame dubenyje sumaišykite morkas, česnaką, svogūną, raudonąją papriką, aitriąją papriką ir žuvies padažą. Įmaišykite kopūstų marinatą.
Žingsnis 4
Marinuokite Pekino kopūstus. Marinato mišinį paskirstykite tarp lapų. Padėkite į šaldytuvą keturiasdešimt aštuonioms valandoms.
Žingsnis 5
Po dviejų valandų aštrūs korėjietiški kopūstai bus paruošti. Patiekite kimči supjaustę kopūstų lapus mažais gabalėliais.
Kategorijos