Publikavimo data: 2024-06-15
Paprastas lašišos kepsnys
Lašiša yra viena vertingiausių komercinių jūros žuvų. Nuo vikingų laikų ji laikoma delikatesu, vertinamu dėl savo nuostabaus skonio. Ir dabar lašiša neginčijamai pirmauja tarp žuvų patiekalų šiuolaikinėje Europos virtuvėje. Namų virtuvėje ji taip pat labai gerbiama. Mūsų lašišos kepsnio receptas labai paprastas, ir tai yra jo paslaptis. Papildomi ingredientai neužgožia šios nuostabios žuvies skonio.
Žingsnis 1
Paruoštą žuvį supjaustykite 2 cm storio kepsniais. Sumaišykite druską ir prieskonius ir gausiai pabarstykite iš visų pusių. Rankomis kruopščiai įtrinkite juos į kepsnių paviršių. Apšlakstykite saulėgrąžų aliejumi. Palikite kelioms minutėms vėsioje vietoje, kad žuvis pasimarinuotų.
Žingsnis 2
Ant ugnies pastatykite keptuvę, gerai įkaitinkite. Supilkite saulėgrąžų aliejų. Sudėkite marinuotus kepsnius ir kepkite ant vidutinės ugnies po 4 minutes iš kiekvienos pusės. Perpjaukite citriną per pusę, išspauskite sultis ir prieš patiekdami apipilkite žuvį.
Kategorijos