Publikavimo data: 2024-06-23
Paprasti grikių paplotėliai
Paprasti grikių paplotėliai - tai receptas tiems, kurie nori sumažinti mėsos vartojimą savo mityboje. Pažįstamų grikių mišinys su kefyru, kiaušiniais, pipirais, druska ir miltų kepimu įgauna lengvą skonį. Jį galite pasigaminti vakarienei, kad nereikėtų valgyti sunkaus maisto arčiau miego.
Žingsnis 1
Išvirusius grikius supilkite į gilų dubenį. Į grikius supilkite kefyrą. Suplakite grikius ir kefyrą trintuvu. Į gautą mišinį įmuškite kiaušinius. Įberkite druskos, sodos ir pipirų. Gautą mišinį išmaišykite.
Žingsnis 2
Persijotus miltus supilkite į kiaušinių, grikių ir kefyro mišinį. Maišykite plaktuvu arba mikseriu iki vientisos masės. Gautą tešlą palikite 10 minučių pastovėti, kad visi skoniai tolygiai pasiskirstytų mišinyje.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę. Ištepkite nedideliu kiekiu aliejaus. Šaukštu pilkite tešlą į keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos