Publikavimo data: 2024-04-14
Paprikos, įdarytos bulguru
Bulgur - tai susmulkinti kviečių grūdai, užpilti verdančiu vandeniu. Šie grūdai labai populiarūs Artimuosiuose Rytuose ir Indijoje ir vartojami jau kelis tūkstantmečius. Iš bulguro galima pagaminti daug įvairių patiekalų. Be kita ko, bulguras puikiai tinka kaip paprikų įdaras. Paruoškite įdarytas paprikas su bulguru ir malta mėsa. Tai bus skanus ir sotus patiekalas pietums ar vakarienei.
Žingsnis 1
Bulgurą nuplaukite, kol vanduo taps skaidrus. Virkite jį 10 minučių iki pusiau išvirusį dideliame kiekyje pasūdyto vandens.
Žingsnis 2
Paprikas perpjaukite per pusę ir išimkite sėklas bei pertvaras.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 4
Į gilų dubenį sudėkite maltą vištieną ir smulkintą svogūną. Pagal skonį įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Bulgurą išmeskite į sietelį ir nusausinkite. Bulgurą šiek tiek atvėsinkite ir suberkite į dubenyje esančią maltą mėsą. Viską išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 5
Įdarykite paprikų puseles įdaru.
Žingsnis 6
Atskirame dubenyje sumaišykite grietinę, pomidorų padažą ir vandenį. Pagal skonį padažą pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 7
Įdarytas paprikas sudėkite į skardą storu dugnu įdaru į viršų. Užpilkite paprikas grietinės ir pomidorų padažu taip, kad jis beveik uždengtų paprikas.
Žingsnis 8
Uždenkite keptuvę dangčiu. Troškinkite paprikas ant silpnos ugnies apie 30-40 minučių.
Žingsnis 9
Paprikos, įdarytos bulguru, paruoštos. Papuoškite patiekalą grietine ir žaliaisiais svogūnais. Gero apetito!
Kategorijos