Publikavimo data: 2024-03-26
Pasninko grybų sriuba su grybais
Per gavėnią stačiatikiams draudžiama vartoti gyvūninės kilmės produktus. Tai mėsa, žuvis, pienas ir pieno produktai. Apribojimai lavina kulinarinę vaizduotę ir verčia susimąstyti, kaip patiekalus padaryti įvairius, skanius ir naudingus. Pasninko sriuba iš grybų yra puikus pasirinkimas. Ji ruošiama daržovių sultinio pagrindu, bet kartu suteikia energijos ir pasotina organizmą. Patiekalą rekomenduojama ruošti iš didelių grybų. Jie yra aromatingiausi.
Žingsnis 1
Paruoškite gavėnios sriubą. Į puodą storu dugnu įpilkite aliejaus. Kaitinkite ant didelės ugnies. Sudėkite svogūnus ir morkas, prieskonius, druską. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir kepkite daržoves, kol paruduos. Sudėkite grybus, išmaišykite ir palikite 1 minutę. Tada supilkite vandenį, sudėkite bulves. Virkite dar 15-20 minučių, kol bulvės išvirs.
Kategorijos