Pasninko moliūgų tyrės sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Pasninko moliūgų tyrės sriuba

Moliūgų tyrėje yra daug vitaminų ir mineralų. Joje yra B grupės vitaminų, kurie teigiamai veikia nervų sistemą ir padeda įveikti nemigą, stresą ir nuovargį. Tyrėje taip pat yra vitamino A, kuris naudingas regėjimui, ir skaidulų, kurios gerina inkstų ir virškinimo sistemos veiklą. Šiandien moliūgų tyrė naudojama ir kaip atskiras patiekalas, ir kaip ingredientas. Ji nesukelia alergijos, todėl tinka bet kurios amžiaus kategorijos žmonėms.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
85 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.08/5 (26 bal.)

Žingsnis 1

Pasninko moliūgų tyrės sriuba Žingsnis 1
Svogūnus ir salierus sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite apie 15 minučių.

Žingsnis 2

Pasninko moliūgų tyrės sriuba Žingsnis 2
Storasieniame puode gerai įkaitintame alyvuogių aliejuje pakepinkite tyrei skirtą svogūną. Sudėkite morkas ir kepkite dar apie 5 minutes. Sudėkite moliūgo kubelius ir kepkite dar 3 minutes. Daržoves užpilkite karštu sultiniu, kad jis apsemtų visą puodo turinį. Virkite 15 minučių.

Žingsnis 3

Pasninko moliūgų tyrės sriuba Žingsnis 3
Puodo turinį sutrinkite trintuvu. Įpilkite grietinėlės ir druskos pagal poreikį ir kaitinkite patiekalą neužvirindami. Kaip garnyrą 1 valgomajame šaukšte alyvuogių aliejaus apkepkite likusią moliūgo plokštelę. Tada nusiųskite ją ant servetėlės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, daržovių sriubos, sriubos, paprastos, mažai kalorijų, per 30 minučių, pietūs, pomidorų sezonas, saldžiųjų pipirų sezonas, be įprastų alergenų, receptų knyga, pomidorų sriubos, pomidorų pastos sriubos

Kategorijos