Publikavimo data: 2024-05-19
Pasninko sriuba su džiovintais grybais
Žingsnis 1
Džiovintus grybus nuplaukite šaltu vandeniu, tada sudėkite į dubenį ir 15 minučių užpilkite verdančiu vandeniu. Tada vandenį iš dubens nusunkite. Kai kuriuose recepto variantuose į sriubą galima įpilti vandens, kuriame mirko džiovinti grybai.
Žingsnis 2
Paimkite pjaustymo lentą ir supjaustykite kopūstus. Tada sutarkuokite morkas, supjaustykite bulves ir svogūnus.
Žingsnis 3
Paimkite keptuvę, patepkite ją augaliniu aliejumi. Pakepinkite morkas ir svogūnus iki auksinės spalvos, tada sudėkite česnaką.
Žingsnis 4
Apkepinę daržoves, į puodą sudėkite smulkintus kopūstus, bulves ir džiovintus grybus. Užpilkite produktus vandeniu ir užvirinkite. Užvirus virkite 5-7 minutes, uždengę puodą dangčiu.
Žingsnis 5
Į puodą sudėkite keptas daržoves ir užvirinkite sriubą.
Žingsnis 6
Sriubą virkite, kol kopūstai suminkštės ir bus paruošti. Pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Visus ingredientus gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir duokite sriubai laiko prisitraukti. Sriuba su džiovintais grybais paruošta!
Kategorijos