Pasninko sriuba su grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-17

Pasninko sriuba su grybais

Šči yra tradicinis pirmasis rusų, ukrainiečių ir baltarusių virtuvės patiekalas. Skoniu jis panašus į barščius, tačiau yra mažiau sotus ir sodrus, skystesnis. Kopūstai yra nepakeičiama šči sudedamoji dalis. Jis gali būti ir šviežias, ir raugintas. Sriubos pagrindas yra mėsos sultinys - jautienos, kiaulienos, avienos arba vištienos. Tačiau juos taip pat galima virti pagal liesą receptą, neįtraukiant mėsos ir pridedant grybų.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
68 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
6 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.26/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Pasninko sriuba su grybais Žingsnis 1
Paruoškite sriubai skirtas daržoves: bulves ir svogūnus supjaustykite kubeliais, morkas - pusžiedžiais. Grybus supjaustykite plonomis plokštelėmis, kopūstus susmulkinkite ir smulkiai sukapokite šviežias petražoles.

Žingsnis 2

Pasninko sriuba su grybais Žingsnis 2
Keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite svogūnus, morkas ir grybus.

Žingsnis 3

Pasninko sriuba su grybais Žingsnis 3
Į puodą sudėkite susmulkintus kopūstus ir supjaustytas bulves. Užpilkite vandeniu, užkaiskite ir užvirkite.

Žingsnis 4

Pasninko sriuba su grybais Žingsnis 4
Kai vanduo užvirs, į puodą sudėkite kepinius ir šviežias žoleles. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite, vėl užvirinkite ir sumažinkite ugnį.

Žingsnis 5

Pasninko sriuba su grybais Žingsnis 5
Virkite ant vidutinės ugnies 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos