Publikavimo data: 2024-04-17
Pasninko sriuba su grybais
Šči yra tradicinis pirmasis rusų, ukrainiečių ir baltarusių virtuvės patiekalas. Skoniu jis panašus į barščius, tačiau yra mažiau sotus ir sodrus, skystesnis. Kopūstai yra nepakeičiama šči sudedamoji dalis. Jis gali būti ir šviežias, ir raugintas. Sriubos pagrindas yra mėsos sultinys - jautienos, kiaulienos, avienos arba vištienos. Tačiau juos taip pat galima virti pagal liesą receptą, neįtraukiant mėsos ir pridedant grybų.
Žingsnis 1
Paruoškite sriubai skirtas daržoves: bulves ir svogūnus supjaustykite kubeliais, morkas - pusžiedžiais. Grybus supjaustykite plonomis plokštelėmis, kopūstus susmulkinkite ir smulkiai sukapokite šviežias petražoles.
Žingsnis 2
Keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite svogūnus, morkas ir grybus.
Žingsnis 3
Į puodą sudėkite susmulkintus kopūstus ir supjaustytas bulves. Užpilkite vandeniu, užkaiskite ir užvirkite.
Žingsnis 4
Kai vanduo užvirs, į puodą sudėkite kepinius ir šviežias žoleles. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite, vėl užvirinkite ir sumažinkite ugnį.
Žingsnis 5
Virkite ant vidutinės ugnies 30 minučių.
Kategorijos