Publikavimo data: 2025-08-20
Pasninko sriuba su žiediniais kopūstais
Pasninko sriuba - tai sriuba be mėsos ar žuvies, t. y. ji verdama tik su daržovių sultiniu. Šiame recepte liesą sriubą gaminsime su žiediniais kopūstais. Dėl savo struktūros žiedinius kopūstus organizmas virškina geriau nei visų kitų rūšių kopūstus. Jis labai naudingas kaip dietinis maistas sergant žarnyno ir virškinamojo trakto ligomis, taip pat kasdienėje mityboje.
Žingsnis 1
Kol vanduo kaitinamas, smulkiai supjaustykite morkas, svogūnus, pomidorus ir saldžiąją papriką. Žiedinį kopūstą supjaustykite žiedynais. Bulves supjaustykite kubeliais. Šis procesas man užtruko 15 minučių. Kai vanduo užvirs, sudėkite supjaustytas bulves ir nuplautus ryžius. Kai bulvės beveik išvirs, į puodą sudėkite supjaustytus kopūstus ir paprikas.
Žingsnis 2
Keptuvėje su sviestu 5 minutes pakepinkite svogūnus ir morkas. Tada sudėkite pjaustytus pomidorus. Pakepinkite dar 5 minutes. Užvirus į sriubos puodą sudėkite troškintas daržoves. Pagal skonį pasūdykite. Įdėkite lauro lapą ir virkite, kol sriuba bus paruošta.
Kategorijos